Ενημερωτικό Δελτίο με "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

MyAegean Friends Newsletter #14 -- Ενημερωτικό Δελτίο #14


#14 NEWSLETTER: MyAegean Friends

Μια τακτική ενημερωτική έκδοση για φίλους της φοιτητικής ομάδας 'myAegean' του Πανεπιστημίου Αιγαίου!
 

------------------------
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
------------------------


Α. Editorial (...ο Θεός να το κάνει!)
Β. Επιλεγμένα άρθρα από το eMagazino
Γ. Επιλεγμένες συζητήσεις - hot topics από το Forum
Δ. Νέα και «ανταποκρίσεις» της ομάδας


Α. Editorial (...ο Θεός να το κάνει!)

---------------------------------------------------


Γεια χαρά σε όλες και όλους!
Λίγο πριν φύγει το 2009 και πριν ο Άι-Βασίλης μας φέρει τα δώρα (όσοι πιστεύουν τελοσπάντων), εδώ είμαστε ξανά, για να θυμηθούμε μαζί και να «ταξιδέψουμε» διαβάζοντας μερικά ενδιαφέροντα αρθράκια, κάποιες συζητήσεις που αξίζει να δείτε και γιατί όχι και να συμμετάσχετε αλλά και πλήθος δικτυακών άλλων χώρων όπου υπάρχει επιπλέον ευκαιρία να μας βρείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μας! Τώρα στις διακοπές που είναι περίοδος ξεκούρασης και χαλάρωσης, καθίστε δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και απολαύστε τις μέρες... Και αν θελήσετε να διαβάσετε κανένα άρθρο ή σας έρθει όρεξη για κουβεντούλα, απλά κάντε κλικ σε κάποιο link από τα παρακάτω...

Και μην ξεχνάτε! Απευθύνουμε ένα κάλεσμα προς όποια κι όποιον επιθυμεί να μας βοηθήσει! Είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη μια κίνηση ή πρωτοβουλία, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε! Καλωσήρθατε σε μια συναρπαστική εμπειρία! Την... "My Aegean eXperience"!!
  
Περισσότερα στο: http://my.aegean.gr/web/about.html
 
ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Β. Επιλεγμένα άρθρα από το eMagazino

---------------------------------------------------


Στη σελίδα http://my.aegean.gr/web/topics.html μπορείτε να δείτε ένα πλήθος θεματικών κατηγοριών, όπου μπορείτε να διαβάσετε επίσης μπόλικα άρθρα που γράφουν ελεύθερα τα μέλη της ιστοκοινότητας. Άρθρα για καθημερινή ζωή, για κάποιο θέμα ενδιαφέροντος ή χόμπι, κάποιες σκέψεις ή προβληματισμούς, οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε!ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009:
Μήνας εξεταστικής αλλά και φεστιβάλ!! Η Τέχνη κι η Επιστήμη στο ..απόγειό τους!ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009:
Ενδιαφέροντα άρθρα κοινωνιολογικού και ψυχολογικού περιεχομένου από το "Συμβουλευτικό Σταθμό" του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συντροφεύουν τους αναγνώστες με χρήσιμες κι ενδιαφέρουσες αναφορές σε ζητήματα που απασχολούν αρκετό κόσμο και τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Επίσης, μεγαλώνουμε την "παρέα" με μερικές όμορφες συνεντεύξεις από νεανικά και σε πολλές περιπτώσεις νεοεμφανιζόμενα μουσικά σχήματα! Γιατί η μουσική άλλωστε, δεν έχει όρια!ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009:
17 Νοέμβρη, Πολυτεχνείο, σκέψεις, προβληματισμοί. Ελπίδες και βία που πολλές φορές αναδύεται από νεανικές γενιές. Συνειρμικά λοιπόν, "Σχολική Βία", ένα άρθρο ακόμη από το Συμβουλευτικό Σταθμό!ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009:
Εν αναμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη "σκιά" της Νέας Γρίπης, μερικές συμβουλές για σωστή διατροφή και ασφαλή άσκηση! Επίσης, ένα σημαντικό θέμα που ενδεχομένως απασχολεί αρκετό κόσμο, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε: Κατάθλιψη και ιδίως στις γιορτές... Και για τους "ταξιδιώτες", παίρνουμε την ευκαιρία, να πάρουμε μια γεύση από το Ιράν, μέσα από τα μάτια ενός νέου επιστήμονα που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιό μας και της συντρόφου του, του Μοχάμετ και της Μάριαμ.# Συνταγές! Γιατί είτε γλυκό είτε αλμυρό, στις γιορτές όλοι κομματάκι, θα ενδώσουμε! :)
# Ανέκδοτα! Γιατί το χιούμορ είναι απαραίτητο!! :)

Γ. Επιλεγμένες συζητήσεις - hot topics από το Forum

---------------------------------------------------
Δ. Νέα και «ανταποκρίσεις» της ομάδας

---------------------------------------------------


Με μεγάλη μας χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας όμορφες στιγμές και αναφορές στην ομάδα-δραστηριότητα του MyAegean, στιγμές που άμεσα ή έμμεσα προβάλλουν και το ίδιο το Πανεπιστήμιό μας! Αισθανόμαστε χαρούμενοι για την τιμή αυτή που μας προσφέρεται παρακάτω και ευχόμαστε σε όλες κι όλους που βρίσκονται κοντά μας με όποιο τρόπο μπορούν και μας εμπιστεύονται, θερμές ευχές και υγεία κι ευτυχία παντού και πάντοτε!
 • Δημοσίευμα-αφιέρωμα στο My.Aegean.gr για τις άδειες Creative Commons, στο ellak.gr

  Η πύλη του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα σε μια παρουσίαση της δικτυακής πύλης του my.aegean.gr με αφορμή την ανοιχτή κι ελεύθερη χωρίς περιορισμούς διάδοση της γνώσης και πληροφορίας, υπό άδειες Creative Commons • To My.Aegean.gr γίνεται Χορηγός Επικοινωνίας της δράσης "ΔΙΟΔΟΣ - Φοιτητικό Internet"

  Στηρίζουμε έμπρακτα την επικοινωνιακή προβολή/προώθηση της δράσης, για οικονομικότερη πρόσβαση στο Internet προς φοιτητές • Αφιέρωμα-παρουσίαση της φοιτητικής ομάδας MyAegean στο WeGoWeb.gr

  Ένα 'φρέσκο' site στο ελληνικό διαδίκτυο, από εκπαιδευτικούς και ανθρώπους που ενεργά συμμετέχουν και μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες προς αρχάριους και προχωρημένους χρήστες του διαδικτύου, χαρακτηρίζουν το MyAegean ως «Ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση» και μας προσκαλούν για μια παρουσίαση των δράσεών μας! • ΑΙΓΑΙΟ.edu - έντυπη εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  Μια νέα προσπάθεια από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου μας φτάνει στο 2ο τεύχος της. Εδώ προσκαλούνται το MyAegean και ο ΣΠΑΤΠΕ, 2 παράλληλες δραστηριότητες στο "τότε" και στο "σήμερα", να ανακαλύψουν κοινές αφετηρίες σε διαφορετικές (;) πραγματικότητες φοιτητικής δραστηριοποίησης! Κατεβάστε το αρχείο ή διαβάστε online (σελ.12)! • Βίντεο-παρουσίαση των εκδρομικών δράσεων του MyAegean-"eXperience" - 'Inspire. Involve. Evolve.'

  Με κύριο σύνθημα το παραπάνω, μια σύνθεση από "παρασκήνια" και δραστηριότητες της φοιτητικής ομάδας MyAegean σε ένα γεμάτο όμορφη μελωδία "ταξίδι" στα νησιά του Αιγαίου! Ευχαριστούμε για τα όμορφα λόγια και την ελεύθερη παραχώρηση του τραγουδιού την αμερικανίδα τραγουδίστρια Shannon Hurley, η οποία στέλνει προς όλα τα "Αιγαιόπουλα" τις θερμές της ευχές και χαιρετισμούς!
~~ Xmas Meeting!! ~~

MyAegean members Christmas2009 Meeting @ Athens!!

Είτε είστε «Αιγαιόπουλα» είτε όχι, και βρίσκεστε αυτές τις γιορτές στην Αθήνα, σας περιμένουμε όλους στην ανοιχτή συνάντησή μας στην Αθήνα για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε και από κοντά!

Παρακολουθείτε και το σχετικό topic για να μάθετε τελικό τόπο και χρόνο συνάντησης: http://my.aegean.gr/web/ftopict-1413.html# Και για τους πιο... «δικτυωμένους», επισκεφθείτε:# Χρήσιμες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

Εκ της Ομάδας Ανάπτυξης

=========================================================
προφίλ λογαριασμού σου | επικοινωνία | συχνές ερωτήσεις
=========================================================

Το 'MyAegean' είναι μια πολιτιστική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποτελεί μία Δικτυακή Κοινότητα στο χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως στόχο της την υποστήριξη της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της, αλλά κι οποιουδήποτε άλλου εκτός του ιδρύματος του αρέσει η «γωνιά» αυτή!


(About Us-Σχετικά...) 'Ας μηδενίσουμε τις αποστάσεις!'
Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της δραστηριότητας myAegean Πανεπιστημίου Αιγαίου


Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με την ομάδα

--------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
UNIVERSITY OF THE AEGEAN
Ομάδα ανάπτυξης MYaegean Κοινότητας/eΠεριοδικού
MYaegean Community/eMagazine team
http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr | +30 693 66 86 311

Για Δελτία Τύπου/Ενημερώσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε:
For Press Releases/News & Articles please contact us at:
periodiko@aegean.gr
--------------------------------------------------------------