Ενημερωτικό Δελτίο με "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!

Εγώ στο MyAegean;


banner
Το myAegean αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Φιλοδοξία και σκοπός μας είναι η άμεση, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, συμμετοχική και ποιοτική επικοινωνία και ενημέρωση και η δημιουργία ενός μορφώματος τέτοιου, ώστε όλος ο ακαδημαϊκός κόσμος (φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό) του ιδρύματος αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος εκτός αυτού να έχουν ένα τόπο κοινής αναφοράς και δραστηριοποίησης.
myAegean is a student initiative of the University of the Aegean. It has come to act as a springboard for creative collaboration and exchange of ideas, a vehicle which encourage and promote direct, collective and qualitative communication and information exchange, without geographical restrictions.

[ ΠΗΓΗ-REFERENCE: http://my.aegean.gr/web/about.html ]

Γιατί να συμμετέχω στο MyAegean;

band myaegean
Το να δραστηριοποιηθείς στο MyAegean είναι μια υπέροχη δυνατότητα / ευκαιρία σε νέους-φοιτητές να ασχοληθούν προσωπικά και να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να εμπνεύσουν, να πληροφορήσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες και ποικίλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στα νησιά όπου υπάρχει παρουσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κι όχι μόνο).
Η συμμετοχή σε μια παρέα / διατμηματική ομάδα διαμορφώνει επίσης μια ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία, αλληλεπιδρώντας και ανταλλάσσοντας νέα, απόψεις και ιδέες με νέους ανθρώπους, ανθρώπους με μεράκι και φαντασία, που χαίρονται τη ζωή και αποτελούν δημιουργικοί φορείς αλλαγών, πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων, τόσο στο σήμερα όσο και στο αύριο.
Η συμμετοχή στο MyAegean παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις νέους φίλους και φίλες και να πραγματοποιήσεις όμορφες ομαδικές δραστηριότητες στο νησί / τμήμα / σχολή σου, να συνεργαστείς με ομάδες και πρωτοβουλίες από άλλα νησιά και να ανακαλύψεις πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες!
Θα έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις ενεργά να συμμετέχεις στην όλη προσπάθεια, να μάθεις πολλά νέα πράγματα, αλλά και να μεταλαμπαδεύσεις σε άλλους τις εμπειρίες και γνώσεις σου, κι άλλες περισσότερες ευκαιρίες δραστηριοποίησης!
Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσεις με την ομάδα στο myaegean@aegean.gr και να μας πεις τις απόψεις σου, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας και ιδέες όπου σκέφτεσαι για να συμμετέχεις στην «παρέα», ώστε να σε γνωρίσουμε περισσότερο!
Γίνε κι εσύ μέλος στο myAegean!
Οι δεσμοί φιλίας και όλο αυτό το «experience» που θα αποκομίσεις θα σε συντροφεύουν πάντοτε και θα γευθείς αξέχαστες στιγμές κι ανεπανάληπτες αναμνήσεις! Έλα κι εσύ στο My! Ζήσε την εμπειρία!
 • Ρίξε μια ματιά σύντομα σε μερικούς ενδεικτικούς τρόπους συμμετοχής όπου μπορείς να μας βοηθήσεις! Μπορείς να δεις περισσότερα για τους Τομείς Δρασης στο: http://my.aegean.gr/web/teams.html

"On-Line" Δυνατότητες Συμμετοχής

 • μπορείς να συμμετέχεις στις δυνατότητες του Site (να γράφεις άρθρα, συμμετοχή στης Συζητήσεις-Forum, σχολιασμοί, να ανεβάζεις σχετικές φωτογραφίες στην ΦωτοGallery, να καλωσορίζεις νέα μέλη)
 • μπορείς να συμβάλλεις στο "ξεψάρωμα" νέων μελών και γενικά στο να υπάρχει ένα καλό κλίμα στις συζητήσεις και γενικότερα να αισθάνονται τα μέλη "σαν στο σπίτι τους"
 • ως Συντονιστής Συζήτησης σε συγκεκριμένη ενότητα του Forum, ανάλογα με το κάθε νησί ή άλλη θεματική ενότητα, διατηρώντας την τάξη στο περιεχόμενο και την καλή οργάνωση των συζητήσεων
 • αναζήτηση περιεχομένου από τη δικτυακή πύλη, για την δημιουργία τακτικών newsletters (διαλογή-επιλογή θεμάτων και highlights στο τρέχον κάθε φορά διάστημα)
 • αναζήτηση και παράθεση ενδιαφέροντος περιεχομένου από εξωτερικές πηγές (θέματα της επικαιρότητας, τοπικά νέα, πρωτοβουλίες και δυνατότητες, ειδήσεις και ανταποκρίσεις από το μέρους όπου ζεις / σπουδάζεις / εργάζεσαι)
postCards-my_1 DSC03270_wm

"Off-Line" Δυνατότητες Συμμετοχής

 • συντονισμός-οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων και meetings, συντονισμός και υλοποίηση OpenForums και Workshops
 • υλοποίηση δράσεων προώθησης και διαφήμισης-ανάδειξης του MyAegean σε φορείς εντός κι εκτός Πανεπιστημίου (ενημέρωση σε νέα δυνητικά μέλη, πρωτοετείς φοιτητές, διοργάνωση εκθέσεων, επικοινωνία με όργανα-φορείς του ιδρύματος, συνεργασίες με τοπικά κανάλια ενημέρωσης κ.λ.π.)
 • συμμετοχή σε τοπικά events και εκδηλώσεις στο νησί φοίτησης/εργασίας σου, ανταποκρίσεις από ενδιαφέρουσες κινήσεις και τοπικές πρωτοβουλίες, ενημερωτικού, ψυγαγωγικού ή άλλου χαρακτήρα
 • στελέχωση και ενίσχυση τοπικού πυρήνα MyAegean στο νησί σου
 • συμμετοχή και διοργάνωση-συντονισμός κινήσεων για την υλοποίηση κινήσεων ανταλλαγής φοιτητών (φιλοξενία μελών από άλλα νησιά, συντονισμός παράλληλων εκδηλώσεων κ.λ.π.), ευρύτερα γνωστό κι ως "MyAegean eXperience"
 • άλλες επιμέρους εργασίες που προκύπτουν ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες
MYa_Meeting_Samos_poli_2005-bright DSC01422
MyAegean Various Activities - collage 1