Ενημερωτικό Δελτίο με "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πρόσκληση Ομάδας Σύνταξης του e-Περιοδικού της κοινότητας My.Aegean.gr


Εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς,
προσκαλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο e-Περιοδικό της κοινότητας στέλνοντας άρθρα τους. 


Μερικές από τις Θεματικές (Στήλες) ενδεικτικά είναι:
• Μουσική • Κινηματογράφο • Ταξίδια • Περιβάλλον • Φωτογραφία • Κοινωνικά θέματα • Συνεντεύξεις κ.ά. 

Περισσότερες Θεματικές (Στήλες) που υπάρχουν θα βρείτε στη σελίδα: http://my.aegean.gr/web/topics.html

Για την αρθρογραφία προτείνεται να έχετε προφίλ μέλους στην κοινότητα, μιας και το κάθε άρθρο συνδέεται με το προφίλ μέλους και εμφανίζεται σαν "blog view" σε ειδική σελίδα με «Άρθρα ανά συντάκτη».

[Η εικονογράφηση αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία από το μέλος inertia]

Φιλοσοφία & αρχές επί των δημοσιεύσεων: 


Όλα τα άρθρα του eΠεριοδικού (εκτός απ’ όπου επισημαίνεται διαφορετικά) δημοσιεύονται με άδειες Creative Commons (CC: BY-SA). Ταυτόχρονα επιλέγουμε αντίστοιχες άδειες και για τις συνοδευτικές εικόνες, που είτε είναι πρωτότυπες (από το συγγραφέα) είτε δημοσιευμένες στον Ιστό με άδεια CC, κάνοντας πάντα αναφορά την πηγή. Είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει κανείς υλικό μέσω των κατάλληλων κριτηρίων αναζήτησης: http://search.creativecommons.org.
Τα άρθρα αποτελούν πρωτότυπο περιεχόμενο. Δεν γίνονται αναδημοσιεύσεις τρίτων, παρά μόνο με την έγκριση του συγγραφέα ή εάν έχει δημοσιευθεί αρχικά με συμβατή άδεια Creative Commons (CC: BY-SA ή CC: BY).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ: http://my.aegean.gr/web/reporters-team.html 
Τα ενεργά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί ξεπερνούν τα 850 σε πλήθος μέχρι στιγμής και εντάσσονται οργανικά στη ροή ενημερώσεων της πρωτοβουλίας – κοινότητας My.Aegean.gr με διάδοση σε εκατοντάδες ανθρώπων που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν την κοινότητα σε τακτική βάση. Με την αξιοποίησή τους σε διάφορα μέσα (π.χ. Ενημερωτικά Δελτία της κοινότητας και ροή τοπικών νέων ανά νησί) είναι δυνατή η ακόμη πιο δυναμική παρουσία της δημιουργικής ματιάς συμφοιτητών και συμφοιτητριών, αποφοίτων και φίλων της προσπάθειας, προς όλους!

Σημειώνουμε πως δεν εξαντλείται η συμμετοχή σε προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά μπορούν όλοι να συμμετέχουν, ακόμη και άνθρωποι εκτός του ιδρύματος, αρκεί να συμφωνούν με τη φιλοσοφία και να σέβονται τις θεμελιώδεις αρχές υγιούς συμμετοχής που διατηρεί η πρωτοβουλία "MyAegean" και τον μή-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικής φύσεως χαρακτήρα της.

Όσοι λοιπόν γράφετε ή έχετε γράψει στο παρελθόν σε προσωπική σας σελίδα, είτε επιθυμείτε να γράψετε στο μέλλον κάποιο άρθρο και να το μοιραστείτε στην κοινότητα, μη διστάσετε να μας στείλετε!

Επικοινωνήστε και απευθείας με την Ομάδα Σύνταξης & Περιεχομένου στο http://my.aegean.gr/web/feedback.html 


Επιπρόσθετη στήριξη / δημιουργική συμμετοχή: 


Επίσης, επιπλέον τομείς που δρουν συμπληρωματικά με την κύρια μορφή αρθρογραφίας είναι πάντα ανοιχτοί για συμμετοχή στην κοινότητα.

Ενδεικτικά μπορείτε να βοηθήσετε και συνεισφέρετε:
• σε δημιουργικές συνθέσεις (π.χ. αφίσες, εικαστικά & λειτουργικά στοιχεία εντός και εκτός της πύλης, video-editing, σελιδοποίηση/dtp) • σε ανάπτυξη οπτικοακουστικού περιεχομένου (κάλυψη τοπικών φοιτητικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων ως "video-ανταποκρίσεις") • συμπληρωματικές υπηρεσίες και δημιουργίες (πχ. ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών) • εκδηλώσεις ή δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα • διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων/ομιλιών • συνεργασίες μεταξύ φοιτητικών πρωτοβουλιών & ομάδων κ.ά. 

Θα βρείτε πλούσιες πληροφορίες, συζητήσεις και υλικό όλα στη δικτυακή πύλη http://my.aegean.gr Αναμένουμε με χαρά τις προτάσεις και δημιουργική παρουσία σας! :)


-- Με εκτίμηση, εκ μέρους της ομάδας Σύνταξης & Περιεχομένου - "MyAegean"