Ενημερωτικό Δελτίο με "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Με αφορμή της 1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Με την ευκαιρία του νέου μήνα (καλό μήνα!) σκεφθήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας 2 άρθρα που παραμένουν «επίκαιρα» δυστυχώς, συγκυριακά...

Η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί μια Παγκόσμια Ημέρα για την επισήμανση και πρόσκληση ενδιαφέροντος σχετικά με το AIDS και μέλη της φοιτητικής μας κοινότητας του Αιγαίου έχουν ετοιμάσει κατά καιρούς ενδιαφέροντα άρθρα.


Σας τα παραθέτουμε, και ευχόμαστε καλή ανάγνωση!




άρθρο: 1η Δεκεμβρίου 1988: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS



Οι περισσότεροι πιθανόν να μην το γνωρίζουν. Ή ακόμα και να το αγνοούν. Ή απλά να φοβούνται να αναφερθούν σ'αυτό, μήπως πουν κάτι λάθος, κάτι απαγορευμένο. Όχι, το «AIDS», ή αλλιώς «Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας», δεν είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να γνωρίζεις, να αγνοείς, να φοβάσαι να μιλήσεις γι' αυτό.

> Διαβάστε το υπόλοιπο: http://my.aegean.gr/web/article3027.html





άρθρο: Μικρές αλήθειες για το AIDS...


AIDS: Ακρώνυμο του Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας
1η Δεκεμβρίου: η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988 με συναπόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Όλοι έχουμε ακούσει για τη διαβόητη αυτή ασθένεια η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας και στην οποία οφείλονται πολλοί θάνατοι σε όλο τον κόσμο. Όμως πού ακριβώς οφείλεται και από πού προήλθε;

> Διαβάστε το υπόλοιπο: http://my.aegean.gr/web/article2614.html



Μοιραστείτε τα σε φίλους-γνωστούς σας αν επιθυμείτε!