Ενημερωτικό Δελτίο με "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αναζήτηση / Search Engine σε όλους τους δικτυακούς τόπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Χαίρετε σε όλες κι όλους!

Θα επιθυμούσαμε μέσω της ανακοίνωσης αυτής, να ενημερώσουμε όλη την ακαδημαϊκή μας οικογένεια στο Αιγαίο πως εδώ και αρκετό καιρό προσφέρεται η δυνατότητα αναζήτησης σε όλους τους δικτυακούς τόπους του ιδρύματος.

Μπορείτε να την βρείτε μέσω της σελίδας της δικτυακής πύλης: http://my.aegean.gr/web/forums-search.html

Επίσης, υπάρχει και σε ‘αυτόνομη’ σελίδα:

http://www.google.com/cse/home?cx=013134826489537718742%3A6qyqn_pwyjm

Η εφαρμογή αποτελεί μια απλή υλοποίηση που χρησιμοποιεί την δωρεάν υπηρεσία “Google Custom Search Engine” (χρησιμοποιεί την αξιοπιστία της Google περιορίζοντας σε πιο «στοχευμένη» αναζήτηση των ήδη ευρετηριασμένων τοποθεσιών) και έχει ρυθμιστεί να αναζητά σε μια προκαθορισμένη λίστα δικτυακών τόπων. Τη λίστα αυτή αποτελούν όλοι οι ιστότοποι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ προσπαθούμε κάθε στιγμή να την κρατούμε επίκαιρη!

Επίσης, έχει ρυθμιστεί ως «μη-κερδοσκοπική μηχανή αναζήτησης», κατά συνέπεια δεν εμφανίζονται διαφημίσεις στα αποτελέσματά της. Επιπροσθέτως, εμπεριέχει «βοηθήματα αναζήτησης», εμφανίζοντας αποτελέσματα υπό τη μορφή «φίλτρων/βελτιώσεων», και έως τώρα υπάρχουν τα εξής: lectures, assignments, reference, papers, courses, help desk, student

Οποιαδήποτε πρόταση ή σκέψη είναι ευπρόσδεκτη και θα χαρούμε να μας αποστείλετε σκέψεις, ιδέες ή προτάσεις για ενδεχόμενη προσαρμογή σε τρίτες ιστοσελίδες ή άλλες δυνατότητες, στο email της φοιτητικής μας ομάδας: [reducted] !